Om skolefritidsordningen (SFO'en)
Information om SFO'en
Læringshusets SFO er et SFO-tilbud for børn i 0.-3. klasse i hjertet af den nye bydel Nærheden.
SFO'en, som er designet med moderne læringsrum til fremtidens kompetencer, er en integreret del af huset, SFO-pædagogerne deltager i dele af undervisningen i Læringshusets skole og brobygningen mellem Læringshusets dagtilbud og SFO er tæt.
Her kan du lege, deltage i aktiviteter og arbejde i værksteder. Der er også åbent om morgenen, før skoledagen starter.
SFO'en fremmer børnenes sociale, fysiske og kreative udvikling i en tryg og struktureret hverdag med fri leg, værksteder og aktiviteter. Vi understøtter også den kulturelle integration, når børnene og deres forældre indgår i fællesskabet i forbindelse med vores traditioner
Information
Læringshusets SFO har ca. 375 børn fra 0.-3. klasse fordelt på hvert deres hjemstavnsområde.
SFO'en er baseret i det samme område i tårn B, som eleverne i 0.-3. klasse i Læringshusets Skole er. Det vil sige at børnene går i SFO i de samme trygge rammer, som de kender fra skolen.
Der er blandt andet adgang til to pædagogiske køkkener, to makerspace, en stor læringstrappe med LEGO rum og lokaler i forskellige størrelser. Her er der plads til, at børnene kan lege eller tager sig et hvil eller deltager i aktiviteter og arbejde i værksteder.
Derudover gør SFO'en brug af multisalen, den røde motoriktrappe og andre lokaler i huset efter behov. Udendørs benytter de terrasserne på huset, skolens udendørsareal og skoleparken.
SFO'en tager desuden i Springcenter Nærheden med en gruppe børn og til Fløng Svømmehal med børnene fra 3. klasse.
Læringshusets SFO er en del af skolen og følger derfor folkeskoleloven. Det betyder blandt andet, at SFO-pædagogerne deltager i dele af undervisningen og at SFO'en, ligesom skolen, er med til at understøtte børnenes trivsel, sundhed, udvikling og læring.
I SFO'en har børnene stor medbestemmelse på deres tid, dag og aktiviteter. På den måde flyder vigtige elementer som læring, leg, fællesskab og venskab naturligt sammen i dagligdagen.
Derudover tilbyder pædagogerne spændende aktiviteter og værksteder i løbet af ugen, som børnene kan deltage i, hvis de har lyst.
Der er plads til alle i SFO'en, uanset om barnet vil tumle og har masser af energi eller er mere stille og fordybet. Derfor er der både mulighed at lave aktive ting som for eksempel fodbold og dans eller mere stille ting som for eksempel perlepladder og LEGO.
Pædagogerne har fokus på at give børnene plads, tid og hjælp til at lære nye færdigheder, opbygge venskaber, fordøje skoledagen eller hvad der nu er behov for på dagen. De er også opmærksomme på de børn, der i en kortere eller længere periode har brug for en særlig voksenindsats.
Før skoledagen starter, kan børnene møde ind i morgen-SFO. Her kan de lege og hygge og spise morgenmad, hvis der er behov for det. Der er morgen-SFO fra kl. 6.00-8.00.
Når skoledagen slutter åbner SFO'en igen. Børnene tjekker ind i Aula Komme/gå, hvor de i løbet af dagen også kan markere, hvor i huset de er.
Børnene holder som udgangspunkt til i deres hjemstavnsområde, som er det samme område, som de går i skole i. Her tager pædagogerne, som de også kender fra skolen, imod og siger farvel, når de bliver hentet eller går hjem.
I løbet af dagen i SFO'en vælger børnene selv, om de vil lege, slappe af, deltage i aktiviteter eller arbejde i værksteder.
Hvis de ikke kan finde på noget at lave, så hjælper pædagogerne med at sætte gang i legen.
Derudover er der en eftermiddagssnack i form rugbrød eller frugt.
Traditioner
Traditionerne i SFO'en følger årets gang i forhold til højtider, årstider og mærkedage. Der er blandt andet sommerfest, halloween, julefest, talentshow og fastelavn.
Der er også forældrecafé en gang om måneden, hvor forældrene opfordres til at blive hængende til kaffe og the og højtløsning med skolebibliotekaren, når barnet bliver hentet.
SFO'en tilbyder førskole til børnene, der skal starte i 0. klasse efter sommerferien.
Du kan læse mere om skolestart i kommende 0. klasse på siden Skolestart kommende 0. klasse
Åbningstid SFO
SFO'en har åbent mandag-torsdag fra kl. 6.00-17.00 og fredag fra kl. 6.00-16.00. SFO'en er dog lukket, mens børnene er i skole.
Ringe og hente
Når du som forældre møder ind, er det vigtigt, at få sagt ”hej” sammen med jeres barn til en af pædagogerne. Og på samme måde, når du henter barnet, at får sagt ”farvel” og tjekker ud af Aula sammen med jeres barn.
Det er vigtigt, at vi ved, hvem der kommer og går, og det er hyggeligt lige at hilse på hinanden.
Tjek Aula
Den daglige kommunikation sker i Aula, som du kender fra dagtilbuddet. Vi opfordrer derfor alle til at tjekke Aula dagligt, da der løbende kommer opslag og beskeder i løbet af dagen.
Hvis du bruger Aula-app'en kan du modtage notifikationer på din enhed, når der er nyt. Du er velkommen til at kontakte pædagogerne, hvis du har brug for hjælp.
Mad
Det er vigtigt, at vores børn får den mad, som de har brug for, så de er friske og har energi hele dagen.
- Om morgenen er det vigtigt at børnene har spist morgenmad hjemmefra. SFO’en sørger for morgenmad til de børn, som har brug for dette. Det sker i tidsrummet kl. 6.30-7.30.
- Om formiddagen spiser vores børn en lille 10-mad. Det er derfor vigtigt, at du giver dit barn noget mad med udover den større madpakke til frokost.
- Til middag spiser vores børn deres medbragte madpakke sammen med pædagogerne. Det sker cirka kl. 11, uanset om vi er hjemme eller ude af huet.
- Om eftermiddagen sørger SFO'en for lidt frugt eller snacks.
Skriv navn på alt
Det er en rigtig god idé, at skrive dit barns navn i alt tøj, sko, støvler, vanter med mere, som barnet medbringer i huset.
Det gør det nemmere at finde frem til den rette ejer, når noget forsvinder.
Skiftetøj og fodtøj
Det er vigtigt, at dit barn altid har noget skiftetøj hængende i sin garderobe. Det kan være underbukser, trøje, strømper og lange bukser.
Derudover bør dit barn, særligt i vinterperioden, have et par indendørs sko eller nogle tykke sokker med og et par gummistøvler, hvis det er meget vådt udenfor. Om sommeren er det en god ide, at dit barn har badetøj og håndklæde liggende, da vi leger vandkamp, hvis vejret tillader det.
Glemt tøj
Vær opmærksom på, om dit barn har glemt noget tøj i Læringshuset.
Vi gemmer glemte ting og sager i en periode i glemmekassen i SFO'en. Vi skriver ud 14 dage før, vi tømmer kassen. Det som ikke bliver hentet, går til den lokale genbrugsbutik.
Ingen mobil og smartwatch
Det er ikke tilladt at have mobil eller smartwatch med i Læringshuset. Kontakt os, hvis I skal i kontakt med jeres barn.
Skofrit område
Det er ikke tilladt at have udendørs sko på inden for. Det gælder alle vores børn i indskolingen.
Fødselsdagsinvitation
Hvis dit barn har fødselsdag og vil invitere til fødselsdag derhjemme, er det vigtigt at det bliver delt ud til enten hele gruppen, alle piger eller alle drenge.
Fri, ferie eller sygdom
Når der skal meldes fri, ferie eller sygdom, så gøres det i Aula.
- Ved sygdom skriver du til pædagogerne.
- Ved ferie modtager du en anmodning via Aula, om jeres barn afholder ferie eller kommer i SFO. Vær sød at overholde deadline. Hvis vi ikke har hørt fra jer dagen efter, at der har været deadline, så går vi ud fra, at der ikke er behov for at gøre brug af SFO'en i ferien
- Ved fri mere end to sammenhænge dage skal du skrive til afdelingslederen i Aula.
Sommerferieåbent i SFO'en
I sommerferien er der mulighed for at gå i SFO.
Børnene skal bare senest være i SFO'en kl. 9.30. Ellers kan huset være låst, fordi SFO'en er taget på tur ud af huset.
Vi tilrettelægger ikke noget specielt program for skolefridage og ferier, men tager på spontane ture, alt efter vind og vejr, med udgangspunkt i, hvad børnene har lyst til foretage sig. Du vil senest dagen før blive orienteret om, hvornår og hvorhen vi skal på tur.
Dit barn skal medbringe madpakke til frokost samt en eller anden form for eftermiddagsmad. Ved ture ud af huset skal deres også medbringe drikkelse.
I tilfælde af at dit barn har holdt en fridag i løbet af ugen, skal du holde dig orienteret på Aula, om vi skal på tur den dag, dit barn møder op i SFO igen.
Start hos os
Sådan indmelder du dit barn i dagtilbud, skole, SFO eller klub